26 mei 2019, km: 16,2/19,5, onverhard 75%, horeca onderweg: ja, honden: welkom, aanmeldingen: .5.
Van station Hollandsche Rading naar Station Naarden-Bussum. Na horecabezoek aan café Moeke vlakbij Station Hollandsche Rading starten we de wandeling door bosgebied Einde Gooi. Vervolgens leidt de wandeling door bosgebied Zwarte Berg, over de Hoorneboegse Heide, door het Loosdrechtse bos, deels langs en door de wijk Kerkelanden om dan bij Bistro de Garde in 's-Graveland (8,6 km) neer te ploffen bij ons 2e horecapunt (lunch?).
We vervolgens de weg door Gooilust (langs de Siertuin en door de Rhododendron Vallei) om uit te komen bij Beeldentuin De Zanderij (theetuin aanwezig met huisgemaakt gebak!). Of we überhaupt deze tuin met een bezoekje vereren na 3,4 km lopen vanaf het Bistro bezoekje is natuurlijk de vraag, maar voorlopig zullen we het wel zonder horeca moeten doen.
Na De Zanderij duiken we het Spanderswoud in met zijn kronkelende smalle paden om uit te komen op de Fransche Kampheide. Mensen die 19,5 km teveel vinden, dan kunnen hier naar rechts afbuigen richting station Bussum Zuid. De gelopen afstand bedraagt dan 16,2 km. Op dit eindpunt is horeca aanwezig.
Diehards lopen door en vervolgen hun weg door moerasgebied de Zanderij Cruysbergen rondom het water Luije Gat. Daarna kan bij tennisvereniging De Meent (op 18,1 km) een drankje genuttigd worden.
De laatste 1,4 km voert ons door Naarden naar station Naarden-Bussum, maar niet zonder een bezoekje te brengen aan de laan met de prachtige houten villa's, de Sandtmannlaan (Rijksmonument).

Start wandeling 11:06 uur
Trein vanuit Amersfoort 10:20 uur, overstap Utrecht Overvecht, aankomst Hollandsche Rading: 10:52 uur.
Trein vanuit Amsterdam Centraal 10:30 uur, overstap Hilversum, aankomst Hollandsche Rading: 11:06 uur.
Trein vanuit Utrecht Centraal 10:41 uur, Aankomst Station Hollandsche Rading: 10:52 uur.

Honden dienen veelal aangelijnd te zijn, maar veel mensen houden zich daar niet aan.
Horecagelegenheden: Cafe Moeke 0,2 km, Bistro de Garde 8,6 km, Theetuin Beeldentuin De Zanderij 12,2 km, Tennisvereniging De Meent 18,1 km en aan het eind van de route.
Aanmelden bij Jos.
GPS track.

========================================================================

9 juni 2019, km: 19, onverhard 55%, horeca onderweg: ja, honden: welkom?, aanmeldingen: .?.
Overijsselse Vecht, Groene Wissel 88. Deze rondwandeling voert u aan beide zijden van de Vecht door het prachtige Vechtdal. Na de Boswachterij Hardenberg volgt een fraai deel door het Vechtdal naar de stuw van Junne. Vanaf daar krijgt de wandeling een ander karakter; na een schitterende landweg langs akkers, bosranden en een oude Vechtrivierloop wandelt u over de richels van oude, dicht beboste rivierduinen naar het station. Dit is een bijzonder mooie en vooral afwisselende wandeling met in het laatste deel een paar pittige klimmetjes.

Vanwege de lengte en de wat langere aanreistijd stel ik voor om de wandeling om 11 u te starten. Degenen die eerst aan de koffie willen kunnen een half uur eerder komen deze nuttigen in Mariënberg.
Vertrek trein vanuit Utrecht Centraal 9:19 Aankomst Mariënberg 10:45 u.
Vertrek trein vanuit Amsterdam Centraal (vanuit Zuid krijg je te maken met werkzaamheden) 9:07 u, aankomst Mariënberg om 10:45 u.
Honden: tegenstrijdige meldingen, maar m.i. aangelijnd toegestaan. Horeca: aan het begin, halverwege en op driekwart.
Aanmelden bij Jaap.
GPX track.

========================================================================

23 juni 2019, km: ?, onverhard ?, horeca onderweg: ?, honden: ?, aanmeldingen: .?.
Aanmelden bij ?.

7 juli 2019, km: ?, onverhard ?, horeca onderweg: ?, honden: ?, aanmeldingen: .?.
Aanmelden bij ?.


Wandellinks    
Trek 11 Wandelen in Nederland Wandelzoekpagina, wandelen in Nederland